Sırnik resepti
Səhər yeməkləri üçün dəyişik və faydalı Rus mətbəxinin qədim ləzzətlərindəndir Sırnik.Xüsusilə də kəsmiyi sadə yeyə bilməyənlər üçün idealdır.Lazım olan ərzaqlar: 300 qram kəsmik,1 yumurta,1 çimdik duz,3 yemk qaşığı şəkər tozu, 1/3 stəkan un.Bütün bu ərzaqlar qarışdırılır və eynicinsli kütlə əldə olunur.Katlet elədiyiniz kimi əlinizdə dairəvi formalar verin.Qızmış yağda bir üzü 2 dəqiqə ağzı açıq qızardılır sonra digər üzü qapağı bağlı olaraq bişirilir.
Yanında cem,mürəbbə və ya qatılaşdırılmış süd ilə süfrəyə verilir.Nuş olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Fikirleriniz önemlidir!