Kısır resepti
Xüsusən yaz aylarında həm yüngül, həm doyumlu həmdə faydalı bir qəlyanaltıdır Kısır.Türk mətbəxinin ən-ənəvi ləzzəti olan Kısırı bir çox bölgələr fərqli şəkildə hazırlayır.Sizdə öz damaq dadınıza uyğunlaşdıra bilərsiniz.
Tərkibi :
1,5 su st. incə bulgur,
1,5 su st. su,
1 yemək qaşığı tamat,
1 yemək qaşığı bibər tamatı
1 balaca qaşıq toz qırmızı bibər,
4-5 sap təzə göy soğan (istəyə bağlı),
2 pomidor,
2 xiyar,
1 kasa doğranmış cəfəri,
1 kasa doğranmış şüyüd
1 balaca qaşıq sumaq,
1 balaca qaşıq nanə,
1 balaca qaşıq kəkotu,
1 fincan maye yağ,
duz
Narşərab.
Hazırlanışı :
Bulguru yuyub bir qazana tökün və suyu əlavə edin.
İstədiyiniz miqdarda duz veə1 yemək qaşığı zeytunyağt qatıb qapağını bağlayın ve ocağın altını ən aşağı seviyyəyə gətirin,
Bulğurlar suyunu çəkəndə altını söndürün və qapağı bağlı 20 dəq.qədər dinləndirin,
Yağı qızdırıb içinə tamatları ve toz bibəri əlavə edib qovurun,
Tamatlı qarışımı bulğura əlavə edin qarışdırın,
Әdviyyatlarınıda əlavə edib qarışdırın.
Göyərtisini vurub qarışdırın,
Xiyar və pomidorun kubik doğrayıb süfrəyə verilməzdən əvvəl bol narşərabla birlikdə əlavə edin.Kahıyla bərabər süfrəyə verin.Nuş olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Fikirleriniz önemlidir!