15 Şubat 2014 Cumartesi

Paçanqa börəyi

Paçanqa börəyi 

Bu soyuq qəlyanaltı hazırlanması çox sadə dadı isə ləzizdi.Tərkibi: basdırma, lavaş,smetan,holland pendiri və pomidor.
Siz istəyinizə bağlı olaraq bibərdə əlavə edə bilərsiniz.Ölçülər isə yenə istəyinizə bağlıdı.Bir lavaş açılır ortasına azca smetan çəkilir, incə dilimlənmiş basdırma qoyulur (mən basdırmanın ətrafındakı çemen deyilən ədviyyatlı hissəni çıxardıramki çox duzlu olmasın) sonra holland pendiri sürtkacdən keçirilib sərpişdirilir (incə dilim kimidə qoya bilərsiniz) sonra pomidorun sərt hissəsi kəsilib qoyulur sulu hissəni çıxarın ki, lavaşı sulandırmasın və şəkildə görsəndiyi kimi bükülür.Günə baxan yağı qızdırılır və qızğın yağda azca qızardılır.Nuş olsun..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Fikirleriniz önemlidir!

15 Şubat 2014 Cumartesi

Paçanqa börəyi

Paçanqa börəyi 

Bu soyuq qəlyanaltı hazırlanması çox sadə dadı isə ləzizdi.Tərkibi: basdırma, lavaş,smetan,holland pendiri və pomidor.
Siz istəyinizə bağlı olaraq bibərdə əlavə edə bilərsiniz.Ölçülər isə yenə istəyinizə bağlıdı.Bir lavaş açılır ortasına azca smetan çəkilir, incə dilimlənmiş basdırma qoyulur (mən basdırmanın ətrafındakı çemen deyilən ədviyyatlı hissəni çıxardıramki çox duzlu olmasın) sonra holland pendiri sürtkacdən keçirilib sərpişdirilir (incə dilim kimidə qoya bilərsiniz) sonra pomidorun sərt hissəsi kəsilib qoyulur sulu hissəni çıxarın ki, lavaşı sulandırmasın və şəkildə görsəndiyi kimi bükülür.Günə baxan yağı qızdırılır və qızğın yağda azca qızardılır.Nuş olsun..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Fikirleriniz önemlidir!