8 Ocak 2015 Perşembe

Şəftəli pirojnası

Bu resept həm gözünüzə həmdə damaq dadınıza xitab edəcək.

  • Tərkibi 
  • un - 3-3,5 st,
  • kərə yağı - 60 q,
  • xama - 2 yemək qaşığı
  • şəkər - 1 st
  • vanil - 1 çay qaşığı,
  • yumurta - 2 ədəd,
  • qabartma tozu- 0,5-1 çay qaşığı,

krem üçün
  • bişmiş qatılaşdırılmış süd - 0,5 banka,
  • qoz - 30-50 г
  • qida boyası və ya çuğundur və kök suyu
Hazırlanışı.  
Şəkər tozu yumurta ilə çırpılır.Kərə yağı,xama,vanil əlavə olunub yenə qarışdılır.Ələnmiş unu qabartma tozu ilə qarışdırıb yumurta qarışımına azar azar əlavə olunur və ehtiyatla qarışdırılır.Elastik bir xəmir əldə olunur.Xəmirdən şəftəli ölçüsündə yumrular kəsilir və onlarda iki hissəyə ayrılıb. Soba  listinə düzülür.190-210 dərəcədə 15-20 dəyqə bişirilir.Axca soyudulduqdan sonra balaca qaşıqla arxası oyulur krem vurulub qozla örtülür.Və iki hissə birləşdirilir.Sarı və qırmızı rəng vurulur və şəkər tozuna batırılıb süfrəyə verilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Fikirleriniz önemlidir!

8 Ocak 2015 Perşembe

Şəftəli pirojnası

Bu resept həm gözünüzə həmdə damaq dadınıza xitab edəcək.

  • Tərkibi 
  • un - 3-3,5 st,
  • kərə yağı - 60 q,
  • xama - 2 yemək qaşığı
  • şəkər - 1 st
  • vanil - 1 çay qaşığı,
  • yumurta - 2 ədəd,
  • qabartma tozu- 0,5-1 çay qaşığı,

krem üçün
  • bişmiş qatılaşdırılmış süd - 0,5 banka,
  • qoz - 30-50 г
  • qida boyası və ya çuğundur və kök suyu
Hazırlanışı.  
Şəkər tozu yumurta ilə çırpılır.Kərə yağı,xama,vanil əlavə olunub yenə qarışdılır.Ələnmiş unu qabartma tozu ilə qarışdırıb yumurta qarışımına azar azar əlavə olunur və ehtiyatla qarışdırılır.Elastik bir xəmir əldə olunur.Xəmirdən şəftəli ölçüsündə yumrular kəsilir və onlarda iki hissəyə ayrılıb. Soba  listinə düzülür.190-210 dərəcədə 15-20 dəyqə bişirilir.Axca soyudulduqdan sonra balaca qaşıqla arxası oyulur krem vurulub qozla örtülür.Və iki hissə birləşdirilir.Sarı və qırmızı rəng vurulur və şəkər tozuna batırılıb süfrəyə verilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Fikirleriniz önemlidir!