Çığırtmaa
İsti yay günlərində hamının evdə tez tez hazırladığı yeməklərdəndir "çığırtma" Azerbaycan dilində niyə belə deyilir bilmirəm.Amma bir çox çeşidi var "pomdior çığırtması", " badımcan çığırtması" , "toyuq çığırtması" vəsairə)))
Pomdior çığırtması və badımcan çığırtmasının reseptini yəqinki hamı bilir ancaq bilməyənlər varsa aşağıdakı video reseptlərlə sizə daha aydın olacaq. Ölçüləri zövqünüzə uyğun olaraq dəyişə bilərsiniz hətta əlavələrdə edə bilərsiniz.
İlk olaraq pomdir çığırtması üçün pomidor,yumurta,kərə yağı və bibər,hətta soğanda əlavə edə bilərsiniz.Soğanda əlavə edəcəksinizsə əvvəlcə soğan yağda qovrulur sonra pomidor və bibər əlavə olunur.Suyunu çəkdikdən sonra duz ,istiot və çırpılmış yumurta əlavə olunur.Әsasənda səhər yeməklərinin bəzəyi olan pomidor çığırtması hazırdır.
Badımcan çığırtması
Badımcan çığırtmasındada istədiyimiz ölçüdə badımcan, soğan,kərə yağı və yumurta ilə hazırlanır. Әvvəlcə xırda doğranmış soğan qovrulur. Sonra yuyulmuş ,soyulmuş və doğranmış badımcan əlavə olunub qovrulur. Hazır olduqdan sonra üzərinə duz ,isti ot və çırpılmış yumurta əlavə olunur.Yanında qatıqla süfrəyə verilir.Nuş olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Fikirleriniz önemlidir!