30 Ocak 2014 Perşembe

Xingəl resepti



Xingəl resepti

Qış aylarının ləziz təamı xingəl reseptini bilməyən yoxdur yəqinki.Ancaq yeenədə bilməyənlər üçün deyirəm.Un ,su və duzla orta sərtlikdə xəmir yoğrulur.Bir çoxu bu tərkibə yumurtanıda əlavə edir.Ancaq mən yumurtasız bişirirəm. Xəmiri bir kənara qoyuruq necə deyərlər biraz özünə gəlsin deyə. Bu ərəfədə üstünə əlavə etmək üçün soğan yağda qovrulur.Qiymə,toyuq və zövqünüzə uyğun olaraq nə istəsəniz əlavə edə bilərsiniz.Sonra xəmir nəzik yayılır, təpitmə etsəniz bir birinəyapışmaz.Bunun üçün yapışmaz tavanı qızdırın və  dörd bucaq şəkildə kəsdiyiniz xəmirlərin qaynar tavada hər iki üzünü qurudun. Qaynayan suya duz əlavə edin.Xəmirləridə əlavə edib 5-6 dəqiqə bişirin. Süzüb sarımsaqlı qatıq və qiymə ilə süfrəyə verin.Nuş olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Fikirleriniz önemlidir!

30 Ocak 2014 Perşembe

Xingəl resepti



Xingəl resepti

Qış aylarının ləziz təamı xingəl reseptini bilməyən yoxdur yəqinki.Ancaq yeenədə bilməyənlər üçün deyirəm.Un ,su və duzla orta sərtlikdə xəmir yoğrulur.Bir çoxu bu tərkibə yumurtanıda əlavə edir.Ancaq mən yumurtasız bişirirəm. Xəmiri bir kənara qoyuruq necə deyərlər biraz özünə gəlsin deyə. Bu ərəfədə üstünə əlavə etmək üçün soğan yağda qovrulur.Qiymə,toyuq və zövqünüzə uyğun olaraq nə istəsəniz əlavə edə bilərsiniz.Sonra xəmir nəzik yayılır, təpitmə etsəniz bir birinəyapışmaz.Bunun üçün yapışmaz tavanı qızdırın və  dörd bucaq şəkildə kəsdiyiniz xəmirlərin qaynar tavada hər iki üzünü qurudun. Qaynayan suya duz əlavə edin.Xəmirləridə əlavə edib 5-6 dəqiqə bişirin. Süzüb sarımsaqlı qatıq və qiymə ilə süfrəyə verin.Nuş olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Fikirleriniz önemlidir!