Xingəl resepti
Xingəl resepti
Qış aylarının ləziz təamı xingəl reseptini bilməyən yoxdur yəqinki.Ancaq yeenədə bilməyənlər üçün deyirəm.Un ,su və duzla orta sərtlikdə xəmir yoğrulur.Bir çoxu bu tərkibə yumurtanıda əlavə edir.Ancaq mən yumurtasız bişirirəm. Xəmiri bir kənara qoyuruq necə deyərlər biraz özünə gəlsin deyə. Bu ərəfədə üstünə əlavə etmək üçün soğan yağda qovrulur.Qiymə,toyuq və zövqünüzə uyğun olaraq nə istəsəniz əlavə edə bilərsiniz.Sonra xəmir nəzik yayılır, təpitmə etsəniz bir birinəyapışmaz.Bunun üçün yapışmaz tavanı qızdırın və dörd bucaq şəkildə kəsdiyiniz xəmirlərin qaynar tavada hər iki üzünü qurudun. Qaynayan suya duz əlavə edin.Xəmirləridə əlavə edib 5-6 dəqiqə bişirin. Süzüb sarımsaqlı qatıq və qiymə ilə süfrəyə verin.Nuş olsun
Xingəl resepti
Xingəl resepti
Qış aylarının ləziz təamı xingəl reseptini bilməyən yoxdur yəqinki.Ancaq yeenədə bilməyənlər üçün deyirəm.Un ,su və duzla orta sərtlikdə xəmir yoğrulur.Bir çoxu bu tərkibə yumurtanıda əlavə edir.Ancaq mən yumurtasız bişirirəm. Xəmiri bir kənara qoyuruq necə deyərlər biraz özünə gəlsin deyə. Bu ərəfədə üstünə əlavə etmək üçün soğan yağda qovrulur.Qiymə,toyuq və zövqünüzə uyğun olaraq nə istəsəniz əlavə edə bilərsiniz.Sonra xəmir nəzik yayılır, təpitmə etsəniz bir birinəyapışmaz.Bunun üçün yapışmaz tavanı qızdırın və dörd bucaq şəkildə kəsdiyiniz xəmirlərin qaynar tavada hər iki üzünü qurudun. Qaynayan suya duz əlavə edin.Xəmirləridə əlavə edib 5-6 dəqiqə bişirin. Süzüb sarımsaqlı qatıq və qiymə ilə süfrəyə verin.Nuş olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Fikirleriniz önemlidir!