Tərkibi:
4 yumurta,
1 su st. şəkər
1 su st.ilıq su
1 su st. ilıq süd
3 stəkan un
0,5 su st. sıvı yağ
2 paket kabatrma tozu
2 paket vanil
3 yemık qaşığı kakao
Hazırlanması
Yumurta və şəkər mikserlə ağaranadək çalınır.Su,süd və sıvı yağ əlavə edilib yenə çalınır. Un, qabartma tozu və vanil ələkdən keçirilib yavaş yavaş əlavə edilir.Hazır məhlul iki hissəyə ayrılır.Bir hissəyə kakao əlavə edilib yenə qarışdırılır.Yağlanmış qaba 2 yemək qaşığı ağ,sonra ortasına 2 qaşıq kakaolu məhluldan əlavə edilir.Qarışımlar bitənə qədər belə davam edilir.Ancaq diqqət edin əgər keks kəsilərkən aralarında qatlar çox bilinsin istəyirsinizsə onda qaşıq sayını artırın.Ən son kürdanla və ya kibrit çöpü ilə ortadan kənara doğru,kənardanda ortaya doğru çəkilərək naxış vurulur.
Əla
YanıtlaSil